• Mangor & Nagel, Bella Kvarter, Visualisering af nybygget boligbebyggelse i København
  • Mangor & Nagel, Bella Kvarter, Visualisering af den grønne bebyggelse, som er en nyfortolkning af den københavnske karré
  • Mangor & Nagel, Bella Kvarter, Visualisering af attraktive uderum med plads til ophold og leg

BELLA KVARTER

En nyfortolkning af den klassiske københavnske karré

Bebyggelsen, der ligger ved en af de primære adgange til det ny Bellakvarter ved Bellacentret, opføres i op til seks etager og er en nyfortolkning af den klassiske københavnske karré. 
Karréen skaleres ved at nedbryde bygningen i sektioner i forskellig højde samt arkitektoniske underinddelinger, hvilket samtidig er med til at fremhæve vertikaliteten. Standerskiftet over vinduer væver fint det vertikale med det horisontale og binder volumenet sammen.
Bygningen opføres i en enkel materialepallette, med lyse tegl, lyse facadeplader og med vinduer og altaner malet i en naturlig farve, afstemt teglstenene. Sammen med de begrønnede felter skabes herved en rolig og robust arkitektur.

Lyse og velproportionerede lejligheder

De 141 lejligheder spænder fra 2 værelses til 5 værelses lejligheder. Lejlighederne er lyse og velproportionerede og med gode møbleringsmuligheder og lange kig på langs og på tværs i boligen. Alle boliger har enten altaner eller spanske altaner. 

Attraktive uderum

Visionen for de nye byrum i og omkring karréen er, at skabe optimale, attraktive rammer for bylivet. Bebyggelsen udøres med kantzoner til både gade og gårdrum. Fra stueplansboliger er der via private trapper adgang til kantzoner i gadeplan. 
I gårdrummet indrettes der belagte opholdsarealer og begrønnede arealer til aktiviteter og leg samt private terrasser med køkkenhaver som højbede. Fordelt over bygningens øverste etager etableres der 5 private taghaver samt en fælles taghave mod vest.

Grønne tage

På de dele af tagfladen, der ikke anvendes til tagterrasse, etableres grønne tage.

Lavenergibyggeri

Byggeriet opføres i Lavenergiklasse 2020.

 

Segment
Boliger
Plan + landskab
Type
Nybyggeri
År start
2016 -
Opgave
Arkitektrådgivning
Bygherre
Bellakvarter Projektselskab A/S
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
PLAN+LANDSKAB
Ingeniør
MOE A/S
Andre aktører
Akustiker: Gade & Mortensen A/S
Størrelse
12.338 m2
Ydelser
arkitektrådgivning
dispositionsforslag
hovedprojekt
landskabsarkitektrådgivning
skitsering

Max Møller

Afdelingsleder Frederikssund
Arkitekt
Telefon