MANGOR & NAGEL VINDER NY SKOLE OG BØRNEHUS

Det bliver Mangor & Nagel Arkitekter, der skal stå for udformningen af Knabstrup Skole & Børnehus' nye tilbygning og udendørsareal samt renovering af folkeskolens eksisterende faciliteter.

Sammen med et fantastisk hold af samarbejdspartnere bestående af KABI Entreprise, Klaus Nielsen Rådgivende Ingeniørfirma og Kuben Management, har Mangor & Nagel Arkitekter vundet konkurrencen om den første af fem nye Skoler & Børnehuse i Holbæk Kommune.  

Projektet Knabstrup Skole & Børnehus består af etablering af ny tilbygning og landskab samt renovering af skolens eksisterende teglkonstruktion fra 1930’erne. 

Vision og intention

Med Knabstrup Skole og Børnehus, der udover en folkeskole skal bestå af en integreret daginstitution, er det Mangor & Nagels vision at skabe et inspirerende inde- og uderum for læring, hvor bæredygtige, robuste og ærlige løsninger er grundstenen for både bygningens og uderummets arkitektur. Samtidig er det vores intention at styrke Knabstrup Skole og Børnehus’ samlede identitet og skabe en organisk sammenhæng mellem det eksisterende og det nye, hvor den nuværende skoles kreative og musikalske åre er tænkt ind i det nye byggeri. Med udgangspunkt i den gamle skolebygnings solide kvaliteter, har vi derfor udformet en bæredygtig og smuk tilbygning, som i sin konstruktion og sine materialer er let at aflæse, omdanne og ikke mindst at holde af.  

Læringsrum opført med erfaringens byggesten

Mangor & Nagels tilgang til læringsmiljøer og undervisningsarkitektur bygger på en lang og bredspektret historik inden for opførelsen af både skoler, børnehuse og uddannelsesinstitutioner.  

I lighed med Knabstrup Skole & Børnehus består vores tidligere projekt Sundbyøster Skole af både nyopførelse og ombygning skabt med respekt for det eksisterende og med fokus på samspil mellem undervisningslokaler og udearealer. Børnehuset i Hvalsø, Den Grønne Kile, er ligeledes udformet med udgangspunkt i det tilhørende landskab som en integreret del af projektets læringsmiljø.   

Senest har Mangor & Nagel vundet den spændende og ærefulde opgave at totalrenovere og transformere en af Koppels specialbygninger på DTU til et levende læringshus til gavn og glæde for universitetets mange studerende.

”Inden for skolearkitektur og læringsmiljøer generelt er der meget erfaring at hente hos Mangor & Nagel. Vi har prøvet det meste før, og mange af vores kolleger har været hos os i mange år. Men erfaringen tæller selvfølgelig kun, hvis vi evner at bringe den i spil – og her gør vi en særlig indsats”, fortæller Bente Andersen, adm. direktør for Mangor & Nagel.

Ærligt design med bæredygtighed i højsædet

Samtidig med at vi har haft stort fokus på at skabe et læringsmiljø med en blid og organisk overgang mellem skole og daginstitution, har vi med enkle arkitektoniske greb og træ som bærende og gennemgående materiale sat bæredygtighed og indeklima i højsædet. 

Udført som et DGNB-Guld certificeret projekt bliver Knabstrup Skole & Børnehus således eksemplarisk for sin tid. Tilbygningens design er fleksibel, let at vedligeholde og kan omdannes og demonteres efter behov, mens et ærligt og enkelt design med varierende, solafskærmende udhæng og diffus ventilation gør avancerede bæredygtighedsløsninger og udluftningssystemer unødvendige.

Samtidig bliver skolens eksisterende faciliteter energirenoveret således, at både børn og ansatte er sikret et godt og sundt indeklima, uanset hvor på skolen de befinder sig, mens energiforbruget holdes nede. 

Med sit funktionelle design viser Knabstrup Skole & Børnehus, der forventes at stå færdigt i 2022, således, hvor enkelt det kan være, at bygge bæredygtigt. 

Fakta: 

Segment: Læring
Bygherre: Holbæk Kommune
Arkitekt: Mangor & Nagel AS
Bygherrerådgiver: Arkiplus A/S
DGNB konsulent: Kuben Manegement A/S
Totalentreprenør: KABI Entreprise A/S
Årstal: 2021 - 2022
Beliggenhed: Skolevej 37, 4440 Mørkøv 

Bente Priess Andersen

Adm. direktør og partner
Arkitekt
Telefon

Flere nyheder