• Mangor & Nagel, Artillerihuset på Amager med blandet boliger i et smukt hus med varierende arkitektur i facaden.
  • Mangor & Nagel, Artillerihuset på Amager med ungdomsboliger. Facaden er designet med røde tegl.
  • Mangor & Nagel, Artillerihuset på Amager skaber rammerne for et socialt og ungt bomiljø.
  • Mangor & Nagel, Artillerihuset, Brede fordelingsgange skaber forskellige opholds- og studiezoner i fællesarealerne.

Artillerihuset

"Når alle parter yder deres bedse til gavn for et fælles udkomme, opstår en helt særlig magi, der er svær at give navn. Men resultatet taler for sig selv i de 131 boliger til unge studerende." 

Mangor & Nagel har tegnet Artillerihuset på Amager, der opføres for fsb.
Opgaven er vundet i totalentreprise, i samarbejde med totalentreprenør Dyrlund Sørensen og Oluf Jørgensen, Rådgivende Ingeniører.

Bebyggelsen ligger tæt ved DR-byen, Københavns Universitet KUA og Amager Fælled. Huset rummer 125 ungdomsboliger og 6 små familieboliger. 7 boliger indrettes til beboere med bevægelseshandicap.

Artillerihuset opføres i tegl og med store fælles tagterrasser. På den ene side af bygningen, mod vest og trukket væk fra Amagerfælledvej, ligger boligerne. På den modsatte side, fungerer den brede gang som opholdsrum. Her sørger vinduer i forskellige størrelser for masser af dagslys ind i huset. Små depotrum til hver bolig opdeler gangen i mindre nicher, som de unge kan bruge til studierum eller ophold.

Husets arkitektoniske grundidé 

Husets grundidé udgøres i kontrasten mellem den massive teglfacade og de store og små vinduer, som åbner fællesrummet op mod amagerfælledvej og tegner husets indre aktivitet og ungdomsliv ud i byrummet.

Fællesskabet og tæt på det hele 

Med sin placering som direkte nabo til IT Universitet og andre kollegier, får de kommende beboere en hverdag midt i et socialt og ungt miljø. Også i selve huset er der tænkt over fællesskabet og interaktionen med omgivelserne. Således etableres en inviterende kantzone ud mod gadeplan, hvor beboerne kan åbne op mellem de indre fællesområder og miljøet udenfor og dermed lade ude og inde smelte sammen.
Fællesskabet er tænkt ind i alle rum i huset. Den brede gang, der giver adgang til boligerne, får således opholds- og studiezoner, som bliver skabt af boligernes depotrum. På 8. sal af bygningen kan beboerne nyde udsigten udover København på Artillerihusets
fælles tagterrasse.

Artillerihuset - på kanten af byen og storslået natur 

Artillerihuset ligger i et smørhul i København, lige op af caféer, tæt på selve byen, uddannelsesinstitutioner og indkøb.
Lige rundt om hjørnet ligger Amager Fælled med sin storslåede natur. 

 

Læs mere om bebyggelsen her; Artillerihuset | Byggeplads.dk

Segment
Boliger
Type
Nybyggeri
År
2020
Bygherre
fsb
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
PLAN+LANDSKAB, Mangor & Nagel A/S
Ingeniør
Oluf Jørgensen A/S
Entreprenør
Dyrlund Sørensen A/S
Størrelse
5.500 m2
Byggesum
77,0 mio. kr.
Ydelser
forprojekt
hovedprojekt
IKT ledelse
myndighedsprojekt
projekteringsledelse

Bente Priess Andersen

Adm. direktør og partner
Arkitekt
Telefon

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon