• Alataner amaryllis hus

Amaryllis Hus

Vi har sammen med bygherre FB Gruppen A/S og Ingcon designet Amaryllis hus. De grønne og bæredygtige elementer er integreret i arkitekturen hele vejen op til 15. sal. Amaryllis Hus, der med sine smukke tegl i efterårsnuancer og grønne facader forener æstetik og nymoderne arkitektur.

Plads til familier og egoister

I huset er 83 ejerlejligheder fordelt på henholdsvis 5, 6 og 15 etager. Lejlighederne varierer mellem 2- 4 værelser fordelt på 65-146 m2 – og alle er designet med en privat terrasse eller altan. Alle lejlighederne i Amaryllis Hus er designet til at kunne tilpasses beboernes behov – både nu og i fremtiden. Store stuer kan underopdeles og give flere værelser. Amaryllis Hus kan derfor både danne rammen om den perfekte egoistbolig med udsigt over by og park og om den store familie med op til fem værelser.

Plantekasser på facaden og drivhus på taget

Facaderne er opført i håndstrøgne tegl i rød-gule nuancer og indgår i et fint samspil med de elegante cortens-farvede altaner – et samspil, der også komplementerer bydelens grønne omgivelser. Grønne facader og plantekasser, solceller på taget sikrer, at Grønttorvets ånd og historie videreføres, mens et fremtrædende relief-murværk i facaden er motiveret af Grønttorvets industrielle karakter. På husets tag findes et fælles væksthus, hvor beboerne kan dyrke årstidens grønt og styrke relationerne med naboerne.

Variation i højder og facade

Amaryllis Hus er udformet som et længehus i 4, 5 og 6 etager samt et tårn i 15 etager. Beboerne får en spektakulær udsigt over byen – og mod nord ikke mindst ud over den 23.000 m2 store, grønne Grønttorvspark, der ligger overfor ejendommen. Højhusets udformning er den mest markante og særegne i bebyggelsen. Der er lagt ekstra vægt på denne del af bebyggelsen, da højhuset står som indgangsmarkør for parken og som et generelt pejlemærke i området. Huset vil kunne ses fra større afstande og af denne årsag er facaden udført med grovere og mere identitetsskabende linjer. Facaderne er udviklet af Mangor & Nagel i tæt samarbejde med Tegnestuen Lokal, der vandt den indbudte facadekonkurrence.

Helt personlig bolig

Store vinduespartier fra gulv til loft giver maksimalt lysudbytte, mens store altaner eller terrasser mod vest eller syd sikrer, at beboerne kan nyde solnedgangen eller byens lys som kulisse om aftenen. Gennemtænkte planløsninger og store rum giver høj funktionalitet og gør lejlighederne lyse, åbne og indbydende – og nemme at indrette og møblere efter personlig smag.
 

Segment
Boliger
Type
Nybyggeri
År start
2017 -
Bygherre
FB Gruppen
Entreprise
Totalentreprise
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S, Tegnestuen Lokal
Ingeniør
MidtConsult A/S
Entreprenør
Ingcon A/S
Ydelser
arkitektrådgivning
dispositionsforslag
forprojekt
hovedprojekt
myndighedsprojekt
projektering
skitsering

Lise Meyer-Holdt

Kommunikation
Cand.soc i politisk kommunikation & ledelse
Telefon