Ved kanalen

Smukt foldet som origami af et stykke hvidt papir træder lysets hus frem på hjørnet af Robert Jacobsens Vej og Ejler Billes Allé i den østlige del af Ørestaden. Huset har en hvid facetteret facade, som skaber liv i bybilledet og efterlader et indtryk af et imødekommende og foranderligt hus, der kan rumme mangfoldigheden og livet i bydelen.

Leg med lys og skygge

Lyset er udnyttet optimalt både inde i lejlighederne, og i forbindelse med den facetterede facade, som virkelig skiller sig ud fra de murede huse i nabolaget, fordi den ændrer karakter, når lyset og vejret skifter. Altanerne og vinduernes placering betyder, at bygningens facade har forskellige lys og skyggevirkninger dagen igennem. Det betyder, at bygningen har et varieret udtryk hen over måneder og år.
Alle boliger er gennemlyste og bygningens tilbageliggende vinduer er udformet med facettering for maksimalt lysindfald.

Plads og rum ude og inde

Forsiden af bygningen er orienteret mod vest og den karakteristiske kanal, der løber gennem hele Ørestad. Bebyggelsen varierer i højden fra fire til seks etager. Stuelejlighederne er udført med stor rumhøjde og indrettet med et forskudt plan, så udearealet mod gaden og kanalen er hævet over den offentlige færdsel. Byggeriet er et lavenergiklasse 2020 med solceller på et grønt tag.
Segment
Almene boliger
Type
Nybyggeri
Bygherre
Domea
Totalrådgiver
Mangor & Nagel A/S
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
Mangor & Nagel A/S, PLAN + LANDSKAB
Ingeniør
Oluf Jørgensen A/S
Størrelse
4.750 m2
Byggesum
104,0 mio. kr.
Ydelser
arbejdsmiljøkoordinering
arkitektrådgivning
byggeledelse
dispositionsforslag
fagtilsyn
forprojekt
hovedprojekt
IKT ledelse
landskabsarkitektrådgivning
lavenergi
myndighedsprojekt
programmering
projektering
projekteringsledelse
skitsering
totalrådgivning
udbud

Trine C. Majgaard Houd

Afdelingschef
Cand. Arch.
Telefon