Birkehøj

Det arkitektoniske koncept bag plejecentret er en ydre skal, der er udført i naturskifter og udadtil er robust, vejrbestandig og patinerer smukt og en indre skal i træbeklædning, der har et varmt, lyst og let udtryk indadtil i bygningens centrale gårdhave og tagterrasser. De skandinaviske træarter og robuste plantevalg givende oplevelser året igennem og matcher arkitekturens nordiske materialevalg.

Frodige haver og rislende vand

Landskabet består af en forplads og et forløb af uderum. Via forpladsen er der adgang til det omkringliggende boligkvarter. Forløbet af uderum har stort fokus på mennesker med demens. Fra den centrale terapi- og sansegårds frodige blomsterrige planteverden med læ og lyd af rislende vandelementer, er anlagt et bugtet stiforløb omkring bebyggelsen, som er optimalt for gåture og indrettet med nicher med bænke og skyggegivende træer.
Segment
Sundhed
Type
Nybyggeri
År
2013
Bygherre
Høje Taastrup Kommune
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
Mangor & Nagel A/S, PLAN + LANDSKAB
Ingeniør
Skude og Jakobsen A/S
Størrelse
5.000 m2
Byggesum
65,0 mio. kr.
Ydelser
arkitektrådgivning
bæredygtighed
landskabsarkitektrådgivning

Lise Meyer-Holdt

Kommunikation
Cand.soc i politisk kommunikation & ledelse
Telefon