Artillerigården

Artillerigården tager afsæt i sin placering på kanten mellem den nye bydel på Islands Brygge og Amager Fælled og forholder sig til byens og landskabets skala. Skiftene i facadeflugten, får den lange facade til at fremstå, som er den foldet i papir. Facadens foldninger træder tydeligt frem, når lyset skifter og skaber forskellige skyggenuancer. Det giver indtryk af flere, overskuelige partier. Bygningskroppen øges i højden fra nord til syd fra fire til ti etager i en skala, der kan genkendes fra de klassisk karrébebyggelser i København.

Detaljer i skalaen

I stueetagen, hvor gående færdes tæt på huset, er der arbejdet med en større detaljeringsgrad for at imødekomme den menneskelige skala. Tilbagetrækninger i murværket skaber en kolonnadevirkning i gadeplanet. I bygningens sydlige gavl genfindes det tilbagetrukne facademotiv i de indeliggende altaner, der markerer husets afslutning med udsyn til Bryggeblomsten og den nye bydel.

Her starter byen

Mod Artillerivej danner bygningskroppens knæk to tilbagetrukne lommer til de porte, der skaber gennemgangene fra Amager Fælled til rækkehusene og Islands Brygge. Set fra fælleden opleves huset som en sammenhængende bygning, en hvidgul mur, der changerer i lyset fra solen, og markerer, at her starter byen. Områdets bebyggelse er varieret ikke alene i høj og tæt-lav bebyggelse, men også gennem farvetonen på facadernes murværk, der går fra mokkabrun over lys grå til Artillerigårdens hvidgule facade med en fin lysvirkning og farvespil.
 
 
Segment
Boliger
Type
Nybyggeri
År
2014
Bygherre
PKA A/S
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Ingeniør
Midtconsult A/S
Størrelse
10.500 m2
Byggesum
120,0 mio. kr.
Ydelser
arkitektrådgivning
beskrivelser
byggeledelse
fagtilsyn
projektering
skitsering
udbud

Lise Meyer-Holdt

Kommunikation
Cand.soc i politisk kommunikation & ledelse
Telefon